Hier kun je de prijslijst downloaden:

Meer weten over fietsreparaties en onderhoud? www.fietsenmakendoejezelf.nl

Op zoek naar de goedkoopste fietsonderdelen?
www.budgetfietsonderdelen.nl

source

19 thoughts on “Je eigen fiets reparatie business vanuit huis – Geld verdienen met fietsen”
 1. Zou je hier alsjeblieft nog een video van kunnen maken? Echt super leuke video! Ik ben 14 en wil ook geld verdienen met fietsen alleen ik kan hier in principe zo mee beginnen toch? Als ik onderdelen bestel heb ik geen speciale fietsen gadgets gereedschappen voor nodig?

 2. Makkelijk lullen maar je hebt wel kennis van zaken nodig. Een versnelling en rem zal je toch op een juiste manier moeten kunnen afstellen. Is ook een stuk veiligheid. Je wilt niet iemand hebben die op een auto knalt of onder een bus komt. Omdat je niet weet hoe een versnelling/rem goed moet afstellen. Of iemand die door zijn stuur zakt en met zijn tanden op het stuur land. Of spatbordstangen die losvliegen en tussen het wiel komen en een salto over het stuur maken. Of hoe je een naaf moet afstellen wielmoeren goed moet aandraaien. Geloof me ik heb het allemaal gehoord van klanten. Je ben niet zomaar een fietsenmaker je hebt kennis van zaken nodig om dit te doen.

 3. Voor mij is fietsen opknappen een hobby en absoluut geen lucratief verdienmodel.. Voor de ander mogelijk weer wél..Alles goed, alles prima. Ongeacht hetgeen je met dit interessante werk beoogt: geef alles rondom in-en verkoop van je fietsen gewoon aan als inkomsten overige werkzaamheden in je aangifte inkomstenbelasting. De inspecteur inkomstenbelasting en/of omzetbelasting zal/zullen je omdat je aangifte overige inkomsten hebt gedaan vanzelf een brief gaan sturen als zij vermoeden dat je het nivo van hobby wel eens zou kunnen gaan overstijgen. Je krijgt dan gewoon een set vragen om te kunnen bepalen of je al dan niet ondernemer bent voor de inkomstenbelasting en/of omzetbelasting. Maar bovenal lekker genieten van je werk/hobby: dát staat voorop👍

 4. Als je toch al je winst opgeeft bij de inkomstenbelasting, kun je net zo goed je inschrijven bij de kvk. Dan kun je namelijk ook investeringen aftrekken van je winst en de btw.

 5. Dit is natuurlijk wel oneerlijke concurrentie tegenover fietsenhandelaars die door vaste kosten (afschrijvingen ed.) hun prijzen wat hoger hebben. Denk er dus ook om dat je business niet te groot wordt of schrijf je in bij kamer van koophandel, wat al kan vanaf 1 euro.

 6. Hey, wel een beetje off-topic maar stel de vraag toch maar even. Ik merk dat ik tijdens mijn studie soms eens wat vrij tijd over heb. Maar net te weinig voor een bijbaan of zo. Ik zou daarom graag weer eens wat fietjes opknappen en doorverkopen. Heb dit al een tijdje niet echt meer gedaan en het lijkt me wel weer leuk om te doen. Wat voor fietsen zijn momenteel populair, snel en makkelijk te verkopen? Vroeger (5 jaar terug) verkocht ik 28 inch omafietsen als warme broodjes aan scholieren/brugklassers. Damesfietsen zijn ook wel gewild volgens mij en hoge herenfietsen deden het ook altijd goed. Zit te denk aan de prijscategorie van zo'n €50 tot €100 voor een opknapper. Dus verkoopprijs zal rond de €100 a €250 liggen.
  Iemand suggesties?

 7. Is inderdaad een goede tip! Wil er wel even bij zeggen dat als je een uitkering hebt je dit ook door moet geven bij het UWV naast de fiscus en dat het invloed kan hebben op je WW-uitkering. Maar als je gewoon werkt (als zzp'er of voor een baas) of als je nog studeert, dan kun je dit gewoon bij de fiscus doorgeven. Het volgende is dan van kracht; "Als de vergoeding (het fixen van fietsen) slechts de kosten dekt, is het simpel. Dan is er geen sprake van winst en zijn de extra werkzaamheden niet belastbaar. Maar als je doelbewust handel drijft, bijvoorbeeld door op grote schaal lampen inkopen om met winst door te verkopen, dan moet je die inkomsten opgeven."
  Meer informatie vindt je in dit artikel; https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/170556/wanneer-bijverdiensten-opgeven-voor-de-belasting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *